2013. szeptember 10., kedd

Zeneszerzés, hangszerelés

Szia, köszöntelek az oldalamon!
Az alábbi szolgáltatásokkal tudok együttműködni veled :)
E-mail címem: zeneialap@gmail.com

Karaoke alap készítése

Karaoke alap készítésénél a következő a munkamenet. E-mailben elküldöd nekem a kiválasztott dal linkjét, ha van rá mód, akkor YouTube linket kérek. Ha tisztában vagy azzal, hogy számodra melyik hangnem a legjobban énekelhető, akkor a levélben ezt is írd meg. Ha nem, az sem gond, akkor majd közösen megtaláljuk a legideálisabb hangfekvést.
Először egy rövid, kb 1 perces mintát küldök a zenei alapból. Ebből már meg lehet ítélni, hogy a minősége és a hangmagassága megfelel e az elvárásaidnak ( a hangmagasságon természetesen változtatok, ha szükséges)
Ha megfelel, akkor válasz e-mailben megküldöm a fizetés módját. Amint a kifizetés a részedről megtörtént, átküldöm a teljes zenei alapot.
A kész karaoke alapot stúdió minőségű, készre kevert változatban kapod meg, wav vagy mp3 formátumban, igény szerint.
A karaoke alap készítés induló ára 5000.-Ft, de ez a zenemű bonyolultságától függően változhat!

Amint meghalgattam a kiválasztott dalt, válaszlevélben megírom, hogy mennyiért vállalom az alap elkészítését.


Hangszerelés, saját dal alap készítés

Ahogy a cím is mutatja, saját dalod zenei alapjának, hangszerelésének az elkészítésében tudok a segítségedre lenni. Az első és legfontosabb, hogy mielőtt bármit is küldesz nekem, védesd le az artisjusnál. Ez főleg számodra jelent biztonságot.
Ha ezzel megvagy, küldd át nekem a dalt. Ha énekes vagy, akkor énekeld fel a dalodat és azt küld el ,ha valamilyen hangszeren is játszol, akkor kísérettel együtt is felveheted és átküldheted. (Ha harmónia jelzést is tudsz mellékelni, már az is egy kisebb előrelépés a további munkában).
//Rapperek számára is készítek alapot, de akkor a szöveget kell látnom (hallanom) illetve egyéb instrukciókat is kell tudnom ahhoz, hogy eltaláljuk, milyen legyen az alap hangulata.//
A saját dal alapjának, vagy hangszerelésének az egyik legfontosabb része a stílus. Jó, ha ezt már az elején pontosan tisztázzuk. Mert egész más hangszereléssel bír egy country, RnB, pop, vagy musical szerű stb. zene.
A dolog másik fele én vagyok :)
Azaz az én zenei világom, amibe a lentebb felsorolt stílusok nem férnek bele, mert ezeket soha nem játszottam, nincs is érzékem hozzá, és ezért nem is tudnék profi anyagot kihozni belőle.
Ezeket ne kérd: hard rock, metál, punk, hardcore, techno és ezek variánsai :)
(inkább populáris beállítottságú vagyok)
Az alap, hangszerelés készítés menete a következő.
Átküldöd a dalt a megfelelő instrukciókkal együtt. Ezek ismeretében nekilátok a hangszerelés elkészítésének. Mintának átküldök a hangszerelt dalból egy rövid részletet átbeszélés céljából. Ha sikerült megegyeznünk, befejezem a teljes dal hangszerelését. A lényegesebb részekből is küldök mintát, de softnoise-t (gyenge, de hallható, törölhetetlen sistergő zaj hullám) helyezek el benne.
Ha a hangszerelés elkészült és megfelel az elváriásaidnak, a tiszteletdíjam kifizetését követően stúdióminőségű wav (audio) és/vagy igény esetén midi formátumban adom át a teljes anyagot.
Az ár. Előre nagy felelőtlenség lenne bármit is mondani, hiszen nem mindegy, hogy a dal egy lágy gitár kísérettel fog majd megszólalni, vagy egy popbandával kiegészített teljes hangversenyzenekarra kell meghangszerelni.

Ezért az árat, azaz a tiszteletdíjam, minden esetben közös megegyezés alapján határozzuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése